Om Share Weather

Välkommen till Share Weather
- det innovativa väderförertaget som bygger på spetskompetens

Share Weather erbjuder helt nya tjänster som bygger på meteorologi, svensk forskning och innovation. Det gör vi genom vår unika spetskompetens, praktiska erfarenheter och ny teknik. Vi förenar 25 års erfarenhet av marknaden, prognosmeteorologi, professionella användare och deras utmaningar, med världsledande akademisk forskning inom medieteknik, meteorologiska applikationer och geoinformatik. Share Weather använder den senaste tekniken, de bästa numeriska väderprognosmodellerna samt egna algoritmer och beräkningar som förbättrar prognosen. Vi leder utvecklingen. Våra partners och kunder, bland vilka stora aktörer som Trafikverket och Attendo återfinns, anlitar oss för att vi förenar forskning och innovation med meteorologisk spetskompetens.
För oss står kundens behov i centrum. Vårt mål är att förstå kunden och leverera nya, bättre lösningar. Därför ser vi bortom väder och vind och det som sker i luften. Vi fokuserar på det som är viktigt för dig, din verksamhet, ditt uppdrag. Vi ger inte bara väder, vi designar anpassade prognoser.
Vi har utgått från våra tidigare erfarenheter och kunskap för att ta fram en helt ny plattform för dig som kund. I vår lösning ligger fokus på vädrets konsekvenser för er verksamhet och det som sker på marken. Vi kan prognosera vad som händer på lokal nivå, med högre noggrannhet än vad som är möjligt med vanliga väderprognoser. Vi utför avancerade beräkningar som involverar processer på marken, geografisk anpassning, nya sätt att beskriva verkligheten och ny visualisering som gör det möjligt för dig att se vädret på ett nytt sätt. Vi presenterar komplex information på ett smart sätt, anpassat till kundens behov.
Vårt motto är att det inte finns något dåligt väder, bara mindre bra prognoser och mindre bra sätt att presentera vädret. Här vill vi göra skillnad genom att presentera ett nytt alternativ för dig som kund. Vår vision är att driva utvecklingen av alla vädertjänster mot nytänkande, besparingar för samhället och företag, för en bättre miljö i en föränderlig värld. Vi brinner för teknik och meteorologi och vill visa lyhördhet för era behov.

Information om tidigare trafikforskning finns på www.shareweather.org

Tjänster

Vädret presenterat begripligt, detaljerat och snyggt, 16 dagar fram i tiden, med marknadens bästa prognos. ShareWeather Weather Forecast för Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shareweather.weatherforecast
Varmt välkommen som användare. >> Våra tjänster


Forskning

ShareWeather har sin bakgrund både i forskning vid KTH och mångårig erfarenhet av vädertjänster och prognosmeteorologi, bl.a. SMHI. >> Kontakt

Synpunkter